Изненадани сме колко красив е електрическият VW ID. Space Vizzion

ID. Space Vizzion

VW избра Лос Анджелис за представянето на седмия си концепт, изграден на платформата MEB – ID. Space Vizzion. Това е изцяло електрически модел, който изглежда повече като спортно комби, отколкото като кросоувър, и визуализира производствения модел за Европа и Северна Америка.

Докато концептуалният автомобил е оборудван само с електромотор отзад с мощност 275 к.с., продуктовата версия ще може да добави втори мотор. Така ще видим задвижване на всички колела и обща мощност от 355 к.с. Благодарение на батерия с 82 кВтч, концепцията разполага с прогнозируем пробег до 590 км по WLTP цикъла.

По отношение на външния вид, можем да определим ID. Space Vizzion като 2/3 комби и 1/3 кросоувър. Според VW, той комбинира „аеродинамичния дизайн на Gran Turismo с просторността и гъвкавостта на SUV“.

Моделът е с дължина 4958 мм, 1529 мм ширина и 1897 мм височина. Междуосието е 2964 мм. Освен това той има много нисък коефициент на челно съпротивление от 0,24 Cd.

Отпред виждаме изящна LED лента, простиращата се между двата фара, светещо лого, матрични IQ Light LED светлини, дневни светлини в стил пчелна пита и, разбира се, липса на радиаторна решетка. Отстрани всичко е изчистено като са премахнати и дръжките на вратите. Вместо това автомобилът разполага с осветени сензорни повърхности, които светват веднага щом функцията Keyless Advanced засича някой да се приближава с ключа на автомобила или синхронизиран мобилен ключ на смартфон.

Когато човек установи контакт с активираната на допир повърхност, светлината започва да пулсира, тъчпада вибрира и вратата се отваря.

Придвижвайки се отзад, имаме спойлер на покрива, лип спойлер и дифузьор. Прозрачната червена светлинна ивица се простира по цялата задница и обгръща стоповете. Всички светещи сегменти се активират, когато водачът отвори автомобила.

Вътре цялата информация се показва главно на head-up дисплей с увеличена реалност, който замества традиционния кокпит. По-малкият вторичен дисплей показва само основна информация, докато инфоразвлечението, комфортът, онлайн функциите и настройките на автомобила се изобразяват на 15,6-инчов сензорен екран.

Както можете да видите, тази концепция е четириместна, но немският производител ще обмисли и 5-местна версия, след като автомобилът започне да се произвежда. Що се отнася до другите функции, можем да отбележим чудесният на допир материал AppleSkin, големият багажник и амбиентното осветление в 30 цвята. Технологиите на борда включват гласово управление, Smart Climate, волан с капацитивни сензори, онлайн функции и широк спектър от светлинни анимации, които ви поздравяват и подпомагат шофирането.

Маркирахме повечето данни по представянето на автомобил. Струва си да се отбележи, че с два електромотора, 100 км/ч. ще се досигат за 5 секунди. Максималната скорост междувременно е ограничена по електронен път до 175 км/ч. Времето за зареждане до 80% при 82 kWh отнема приблизително 30 минути.