Изловиха Aston Martin DBS Superleggera на открито

DBS Superleggera

Измина само месец и половина, откакто Aston Martin представи 2019 DBS Superleggera, но колата вече се появи на бял свят.

Този тъмно сив екземпляр беше забелязан в Келберг, Германия и вероятно е част от първите модели, доставени на техните клиенти. Цената му в Германия е 274,995 евро, без допълнителни екстри.

DBS Superleggera отбелязва завръщането на Aston Martin в супер GT класа, както заяви изпълнителният директор на компанията Анди Палмър по време на представянето на автомобила. Той каза, че той е „безупречно оформен, маниакално конструиран и възмутително мощен“, с което трудно може да не се съгласи човек, особено ако погледне числата.

5.2-литров twin turbo V12 е снабден със 725 к.с. и въртящ момент от 900 Nm, свързан със задно монтирана 8-степенна автоматична трансмисия ZF. В права линия той ще удари 100 км/ч. за 3.4 секунди, а максималната скорост е 339 км/ч. Това е в зоната на суперавтомобилите.

Що се отнася до неговия невероятен дизайн, както казва Палмър, този модел веднага приковава вниманието. Ако погледнете отблизо, ще видите, че всъщност боята е двуцветна, в сиво и черен покрив и джанти.