Изискванията на BMW M са твърде високи за електрификация

BMW M

BMW M мениджърът на продуктите Карстен Прийс каза, че технологията на електрическите превозни средства не е достатъчно развита, за да бъде използвана от подразделението на марката.

Говорейки с Cars Guide на изложението в Лос Анджелис, Прийс посочи тежестта на батериите като основна причина, поради която все още не смята, че те могат да се използват в М моделите.

„Що се отнася до бъдещето на електричеството в M автомобилите, не е лесно да се предвиди кога ще бъде готово за нас или достатъчно добро за нас“, каза той. „Ние показахме ясно в миналото, с технологии като задвижването на всички колела и турбокомпресорите, технологията трябва да отговаря на това, към което се стремим с M мощните автомобили; тя трябва да се впише към динамиката на шофиране, пъргавостта, прецизността, след което да отговаря на нашите модели. Ако погледнете назад към технологията за турбокомпресорите, турбо дупката не се считаше за подходяща за автомобил с M значка, така че отказахме да я използваме, докато не намерим собствено решение.“

„Днес електромобилите с батерия носят голяма тежест, следователно технологията би била по-подходяща, ако теглото на батериите спадне“, добави Прийс.

Porsche Taycan, което посети салона впечатли силно Прийс. Съперникът със сигурност е изиграл правилно хода си. Но все пак той заяви, че BMW M се опитва да бъде „проактивен, а не реактивен“ и няма да следва водещата роля на Porsche на пазара електромобили, фокусирани върху производителността.

„Така че да, ние разглеждаме Porsche, но ключовият фактор е какво отстояваме. занимаваме се и с автомобилен спорт, така че решението за изграждане на електромобили трябва да отговаря на този образ“, каза той.