Защо Toyota/Subaru не иска да турбинира 86/BRZ?

BRZ

Имаше няколко доклада по отношение на турбокомпресорна версия на Toyota 86 / Subaru BRZ, откакто те бяха пуснати, тъй като купето се чувства маломощно и шасито му може да се справи с още повече.

Вече е ясно, че такъв модел няма да се появи, като се има предвид, че и двете коли са били в производство от 2012 г. и са почти непроменени.

Така че, искате ли да разберете защо няма да го направят? Това ще изисква нова платформа, за да могат клиентите да бъдат доволни от нея.

„Ако се появи турбо версия на 86 и увеличим мощта, това ще доведе до необходимостта от пълна промяна на основната конфигурация, за да излезе кола, с която ще се задоволя“, каза Тецуя Тада, главен инженер на 86 и новото поколение Supra пред CarAdvice в Женева.

„Не става въпрос само за промяна или незначителна модификация в частите на двигателя“, добави Тада, обяснявайки, че разпределението на теглото би било сериозно засегнато, ако 86 / BRZ е турбиниран.

Както Toyota 86, така и Subaru BRZ, които всъщност са една и съща кола с различни емблеми, ще продължат да се предлагат с 2.0-литров 4-цилиндров атмосферен двигател, докато двете компании решат да ги държат на пазара.

Независимо от това, задвижващият механизъм има голям потенциал за тунинг и вече има доста турбокомпресорни версии, включително един, който вдига мощността до впечатляващите 450 конски сили.

Най-впечатляващият проект, базиран на Toyota 86, е машината на Раян Тюрк. Той използва 4.5-литровия V8 двигател на Ferrari 458 Italia, който превърна компактния японски спортен автомобил в истинско оръжие.