integra type r

Хонда разполагат с дългогодишни традиции в проектирането и производството на автомобили с агресивен характер, като цените на някои от тях отскочиха от дъното, вървейки по правата само нагоре. Integra TypeR е типичен пример за това.

Достъпната по онова време играчка за момчета представлявала доработена от компанията олекотена версия на модела, снабдена с форсиран 1.8-литров 4-цилиндров двигател, който разбира се, печели сърцата на феновете най-вече със системата си за променливо газоразпределение VTEC. Това, същевременно, е първият TypeR официално внасян в Европа.

Едва ли има две мнения по въпроса, че Integra DC2 окончателно се е превърнала в една от модерните класики на настоящия век. В сравнение със стандартния модел, тя идва с по-твърдо, заварено по снадките шаси, за намаляне на усукването, както и специфични за версията окачване и спирачки.

integra typer

Моделът предназначен за европейския пазар разполагал със 187 к.с. от атмосферния 1.8-литров мотор, който се форсирал до 8400 об/мин и бил куплиран с 5-стпенна механична скоростна кутия с близки предавателни числа, довършена от красива титаниева топка на скоростния лост. Истинска трак дей играчка.
Диференциялът с ограничено приплъзване (LSD) гарантира, че всичко е под контрол, докато прелитате през завоите с тежащото 1140 кг. купе.

Малкият, бял, крещящ звяр на Хонда е способен да развие 100 км/ч от място за скормните 6.7 секунди преди да стигне заветните 233 км/ч. Но тук не ни блазни максималната скорост, а удоволствието, което изпитвате, когато седнете в проектираните само и единствено за удоволствие от шофирането, червени Recaro седалки. Това е автомобил, който е доказал и продължава да доказва, че колите с предно предаване не са скопени от умението да ви доставят удоволствие на пистата.

Изгледайте и видеото на Autocar, в което Мат Прайър разсъждава именно върху въпроса защо Integra TypeR DC2 е една от най-добрите спортни коли с предно предаване в света.