Защо не виждаме Toyota в Need For Speed Heat?

Need For Speed Heat

Пълният списък с автомобили на Need for Speed ​​Heat наскоро бе представен от Electronic Arts и за изненада на мнозина, нито една Toyota не е включена в него. Дори новата Supra, може би най-коментираната спортна кола за 2019 година не намира място в популярния франчайз. Защо?

Потребител на Twitter попита Toyota UK защо никой от автомобилите на японския производител не е включен в „Need for Speed ​​Heat“. Отне много време на Toyota UK да отговори, заявявайки „Можете да намерите нашите автомобили в GT Sport, което не насърчава незаконни улични състезания.“ Малко след това туитът беше изтрит, но потребителите на Reddit успяха да направят няколко снимки, включително веселата реакция от самите разработчици на Need for Speed.

Едно време моделите на Toyota намираха мястото си в различни състезателни игри, включително предишни заглавия на Need for Speed. През последните няколко години обаче, всички представители на марката изчезнаха от електронните игри, с изключение на Gran Turismo Sport (GT Sport).

Изглежда, Toyota никога не е заявявала официално защо е така, но широко се смята, че Polyphony Digital, производителите на серията Gran Turismo, имат изключителна лицензионна сделка с Toyota. Това би обяснило защо в популярните състезателни заглавия като V-Rally 4, The Crew 2, Dirt Rally 2.0 и дори Forza Horizon 4 липсват Toyota модели. Интересното е, че някои състезателни игри за смартфони и аркадни игри все още разполагат с автомобили Toyota като Initial D Arcade Stage Zero и Wangan Midnight Maximum Tune 6.

По-късно, Toyota отговориха уклончиво на въпроса, като едва ли причините са свързани с ненавистта им към уличните гонки. По-скоро, намекът е, че става дума за лиценсии, в което има доста повече логика. Жалко, защото според нас така марката намалява популярността си. А именно, лишаването на виртуален досег до някои от най-добрите ѝ машини би ограничило младите фенове на марката. Все пак, всеки от нас е влюбен в даден автомобил, именно защото го е „карал“ виртуално.