Едва ли имаше по-добър начин да прекаране неделния ден, от това да се срещнем с няколко ентусиаста от Facebook групата „HOOD MODS Bulgaria“.

Всъщност, ако трябва да сме честни, първоначално леко се поизложихме. С момчетата от „HOOD MODS Bulgaria“ се чакахме на паркина на един голям търговски център. Докато те се бяха насъбрали около перфектно изглеждащите си автомобили, ние пристигнахме с едно поочукано комби, чията кора под скоростната кутия реши, че влизането на паркинга е перфектния момент да се сгромоляса на земята, издавайки не особено лицеприятни звуци. Е не беше нищо страшно, тъй като момчетата наистина са супер готини и бързо забравихме за „ефектното“ ни пристигане.

Нека обаче първо ви запознаем с „HOOD MODS Bulgaria“, а после ще обърнем внимание на самата фотосесия. Групата е създадена преди повече от три години, като нейната цел е да събере на едно място автомобилни ентусиасти, независимо от марката и модела, които притежават. Всеки е свободен да споделя с другите, какво е направил по автомобила си, независимо дали е тежка модификация или лека стилистична промяна. Основател на групата е Валери Табаков, който е и един от основните виновници срещата ни с тях да се състои.

И въпреки, че на фотосесията най-сериозното присъствие имаха VAG автомобилите, като приятно разнообразия внасяше единственo синьото Subaru Impreza STI, то не се подвеждайте в групати има фенове с всякакви марки коли, просто по стечение на обстоятелствата „немците“ преобладаваха.

Та след като се срещнахме на претъпкания паркинг, решихме че задължително трябва да намерим по-подходящо място за фотосесията. И къде само се озовахме… Бяхме допуснати да се поразмотаем и наснимаме в „Oasis Residence Sofia“. Невероятен комплекс от новопостроени къщи и малки кооперации в близост до Панчарево. Всъщност няма смисъл да ви обясняваме, вероятно сами сте добили представа от снимките, на какво невероятно място имахме радостта да се окажем.

Иначе на срещата ни пристигнаха два Seat Leon FR 1P, Cupra R 1P на основателя Валери Табаков, Subaru Impreza WRX STI UK spec на админа на групата – „Cec“, уникален Golf VI с R20 пакет, Audi S3 8L, Golf IV с екстериор на юбилейния „25-th Anniversary“, червено Audi A4 B7, както и първата Ibiza Cupra.

Червената Ibiza Cupra всъщност е от първата генерация на култовия модел. Макар и вече на възраст, тя определено ни впечатли с доброто си състояние

VW Golf IV, едва ли има смисъл да уточняваме – 1.9TDI с фабрични 101к.с. Колата е получила екстериорен пакет от юбилейната серия „25-th Anniversary“ и джанти „TSW“ боядисани в жълто. Модификации пък са увеличи мощността на агрегата двойно, като в момента тя е около 200 к.с.

Синята Impreza на админа на групата „Cec“ беше единствената кола извън семейството на „VAG“. Оригинална Impreza WRX STI „UK spec“, а още по-ценното е, че колата е почти стокова. Окачването е Bilstein coilovers B14, разполага и с air intake от K&N Performance, а гумите са семи сликове – Bridgestone Potenza.

Сивият Seat Leon FR лежи на окачване от Eibach. Разполага с intake от RamAir, downpipe и актуализиран софтуер. Резултатът е мощност от 216к.с. на колелата, а любовта на собственика и към нея е безгранична.

Както казахме Seat-и не липсваха, вторият FR беше боядисан в черно и определено впечатляваше със стойката си.

А като говорим за Seat, няма как да изпуснем този на основателя на групата Валери Табаков. Leon Cupra R с мощност над 300 конски сили, уникални джанти, както и почти пълен набор от екстри за модела!

Белият VW Golf VI със сигурност беше автомобила преминал през най-сериозни визуални промени. Колата е излязла от завода, като стандартен VW Golf 2.0TDI – 170 к.с. Собственикът и я е модифицирал със завършена визия от Golf R20. Променена е изпускателната система, направен е ремап на Stage 2. А за стойката на пътя отговарят coilover-и, както и 18-инчови джанти на „OZ“.

Двете Audi-та бяха S3 8L и A4 B7 3.0TDI. И двета са ремапнати, като S3-ката разполага с около 250к.с, а B7-цата с 300к.с. Освен ремапа, червената красавица е с премахнат DPF филтър и изолиран EGR клапан. За окачването на хот-хеча се грижат пружини на „Eibach“.

Ако искате да видите още снимки от срещата ни, или да се присъедините към Facebook групата, може да я разгледате – ТУК (HOOD MODS Bulgaria)