Не, това не е класически „engine swap“, а по-скоро автомобилен вариант на известното предаване „Пълна промяна“.

Проектът, отнел на Piper Motosport цели пет години, не случайно носи името Frankenstein Benz. Той е колаборация между купето на Mercedes 190E, бодикит от EVO II и съвременната механика на C63 AMG W204.

Въпреки че купето е взето от емеблематичната 190-ка, двигателя, скоростната кутия, окачването, спирачките и дори шасито са от модерното W204. Да, това не е просто тунинг, а истинска трансплантация. За да се осъществи сложната операция, на тунерите се е наложило да извършат редица модификации, включително скъсяване на междуосието и тотална промяна на двигателния отсег. Все пак 6.2 литровият V8-ак е двойно по-обемен от емблематичното 2.5, което задвижва EVO II. И най-интересното, бегачката е получила компресор.

Разбира се, това 190E не е започнало живота си, като Evolution, затова на тунерите им се наложило да изработят и боди-кит, тип EVOII. А що се отнася до интериора, спортни седалки и табло от W204 AMG ще радват собственика.

Според TheDrive собственика на проекта, тепърва ще даде повече информация за бегачката. Ние определно ще проследим развитието, тъй като ни е повече от любопитно с каква мощност разполага, какво е ускорението и теглото на Франкенщайн. Така че, очаквайте подробности.