Запознайте се с най-бързия VW Arteon

Arteon

Volkswagen Австралия показа силно модифициран Arteon, който е едновременно тайм атак състезател и арт кола.

Наречен ART3on, това е автомобил, готов за писта, построен от екип от VW Australia. Те са имали само една седмица, за да превърнат автомобила в състезател по World Time Attack и това, което направиха, е доста впечатляващо. Преди всичко, 2.0-литровият 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор прие доста подобрения.

Сега той доставя 489 к.с. и 600 Nm спрямо заводските 280 к.с. и 350 Nm.

Свързан със 7-степенна DSG скоростна кутия и система 4Motion AWD, двигателят дава възможност на Arteon да достигне 100 км/ч. само за 3,9 секунди. VW Австралия измерва ускорението на пистата Luddenham в Сидни, която леко се изкачва. На идеално равен участък ART3on може да е още по-бърз.

Естествено, отключването на такава мощност и въртящ момент от турбо 4-цилиндров агрегат изисква някои значителни подобрения. Те включват RacingLine Stage 3 турбокомпресор, въздушен филтър и пътища R600, система за управление на маслото, нов интеркулер и нова горивна помпа под високо налягане.

ART3on също така получава изпускателна система Milltek Sport Cast и спортен катализатор с висок дебит, както и софтуер TVS / Harding DSG. Той увеличава задържането на въртящия момент на трансмисията и добавя двустепенен лаунч контрол.

Модификациите включват и окачване от Bilstein Clubsport, APR спирачки и полуслик гуми Pirelli P-Zero Trofeo. Очевидно е, че ART3on също е оборудван със задължителни елементи за безопасност, като ролкейдж, състезателни седалки с колани, система за прекъсване на горивото и пожарогасител.

Що се отнася до този уникален дизайн на VW Arteon, той е създаден от уличния художник Саймън Мъри или KADE. ART3on ще направи своя публичен дебют по време на World Challenge Attack World Time в петък и ще бъде управляван на Sydney Motorsport Park от Ренато Лоберто.