Задава се второ поколение Nissan Juke

Juke

Второто поколение на Nissan Juke ще се покаже пред света през следващите месеци и според шефа на дизайна на компанията, ще приеме дизайн, различен от всеки друг Nissan.

Говорейки пред Autocar, Алфонсо Албаиса съобщи, че автомобилът е проектиран в лондонското студио на Nissan и отречр, че колата е била върната обратно за редизайн по време на нейното разработване. „Тя не прилича на Imx или на новия Leaf. Това е градски метеор с лошо отношение.“

„(Juke) със сигурност ще дойде скоро. Но със сигурност не е връщан обратно. Не съм сигурен откъде дойде тази история. Това е много готина кола и ще има отношение. „

Светът чака новия Juke почти три години. Всъщност многобройни доклади заявиха, че той ще се появи през 2017 г. По неизвестни причини това не се  случи.

Когато първото поколение Juke стартира, то веднага се оказа популярно, особено в Европа, а уникалният стил е една от основните причини за това.

„Нашата работа беше по-лесна с първия, защото нямаше нищо подобно на пазара. И успехът на този автомобил беше толкова голям, дори и като се има предвид противоречивия му вид. Вторият не може да бъде производна или еволюционна форма и пак да е Juke. Иначе би трябвало да сменим името му на „Нанси“, в противен случай“ – каза Албаиса.

Индикации сочат, че новият Juke се основава на удължена версия на V-платформата на Renault-Nissan-Mitsubishi. Двигателите ще бъдат заимствани от други модели от семейството на Nissan, а именно Micra и Qashqai. Очакваме 0.9-литров 3-цилиндров турбо и 1.2-литров 4-цилиндров турбо агрегат. 1.5-литровият 4-цилиндров двигател ще бъде единственият наличен дизел.

Производството на второ поколение на модела ще започне през 2019 година.