Жълто Porsche Carrera GT ще ви върне в началото на века

Carrera GT

Повечето от 1270-те Porsche Carrera GT, които бяха произведени, са боядисани в сребърен цвят. Все пак бяха произведени няколко модела, които се открояваха. Това е един от тях.

Пред нас стои Porsche Carrera GT, боядисана в Signal Yellow, която в момента се продава от McLaren Philadelphia.

Забележителното е, че това е единствената Carrera GT, която е боядисана заводски в този цвят. Някой късметлия с голяма банкова сметка ще добави това уникално Porsche към колекцията си.

Боята не е единственият уникален аспект в това Carrera GT, тъй като шасито е с номер 0911, вероятно поискано от собственика.

Освен сигналната жълта боя, колата разполага с типичните сребърни джанти с пет спици, а под тях се виждат червените апарати. От едната страна виждаме червени централни капачки на джанти, докато от другата страна те са сини. Цветовата комбинация не е за всеки вкус, но предвид еднаквостта на повечето бройки, тази ще изпъкне на всяка автомобилна сбирка.

Вътре виждаме тъмно сива кожа, карбон и множество дървени акценти. Тъй като колата е навъртяла едва 7114 мили. цената ѝ е колосална – $ 1,249 милиона.

Макар че това са много пари, мислим, че си заслужават напълно за това уникално Carrera GT. В крайна сметка, основният конкурент Ferrari Enzo, често се продава за над 3 милиона долара.