Често, когато ни откраднат нещо от колата, казваме „Това само в България може да се случи“. Да, ама НЕ. Собственикът на този Mercedes C63 AMG Coupe е осъмнал без джантите си и то в Дания.

Историята се е разиграла в Копенхаген. Собственикът на Mercedes C63 AMG Coupe, паркирал скъпия си автомобил пред жилището си. На сутринта обаче бил много неприятно изненадан. На колата били свалени и четирите джанти, а още по лошото, е че колата била подпряна на пластмасови каси. Разбира се крехките каси, предназначени по-скоро за пренос на ябълки или други хранителни продукти не издържали под натиска на Mercedes-а и той се озовал на земята. Резултата е – два огънати прага и щети по спирачните апарати.

Според собственика, джантите веднага след кражбата са напуснали границите на Дания, така че няма надежда да си ги намери. По-лошото е, че той смята, че те са изнесени за Източна Европа. За щастие C63-ката има пълна застраховка, а там за разлика от в България, застрахователите поемат щетите и по кражби на отделни детайли от автомобила. Така че съвсем скоро Mercedes-а ще е отново във форма.