рено формула 1

Френският производител разкри своята визия за бъдещето на спорта, споделяйки ни зашеметяващи изображения на това как според тях биха изглеждали болидите през 2027 г.

Отбелязвайки 40 години от участието си във Formula 1, Renault споделиха в Шанхай твърдението си, че R.S. F1 2027 ще допринесе за поставянето на пилота в центъра на спорта. Това е изобразено чрез прозрачната кабина и прозрачната каска, като силно се надяваме кокпита да бъде изработен от иновативни и здрави материали, тъй като краката на пилота изглеждат защитени буквално от мрежа.

формула 1 рено
По-зрелищното шоу ще бъде подсилено чрез LED осветление на колелата и подвижните аеродинамични части, което ще доведе до по-голямо взаимодействие между автомобилите и зрителите. Например феновете ще могат да следят на живо телеметрията на своя фаворит, а от компанията обещават и по-висока производителност на колите, комбинирана същевременно с повишена безопасност.


„Очакваме с нетърпение да създадем дискусия с нашите фенове и състезателната общност, в която да проведем вдъхновяващи разговори подчертаващи нашите идеи и концепции“ – сподели 
директорът на мениджмънта в Renault Sport Кирил Абитебул.