инстаграм

Ако искате да споделите снимка на колата си и тя да бъде видяна от възможно най-много хора, едва ли ще намерите по-добро място за това от социалната мрежа Инстаграм… или Фейсбук, разбира се.

Откакто социалната мрежа се създаде, тя се разраства с темповете на горски пожар, изпълвайки се с милиони снимки. Освен картинки на сладки кученца, котенца, порции с ястия и красиви пейзажи, в нея има огромно количество автомобилни фотоси. За да разберем кои марки и модели са най-популярни в Инстаграм, ще се доверим на проучването направено от застрахователната агенция Veygo.

‘Кралят’ на Инстаграм е Ford Mustang – безспорно. Търсейки чрез хаштаговете на американския модел, Veygo успя да индексира общо 11,947,872 снимки на пони кара.

инстаграм

Вторият най-известен автомобил в Instagram е Honda Civic, който се среща в общо 7,402,365 поста чрез #hondacivic и #civic хаштаговете. Следващ след Градския е Nissan GT-R. Не е изненада, имайки предвид любовта, която много хора таят към Годзила.

Другите превозни средства, включени в топ 10, не са много изненадващи. Виждаме BMW M3, Jeep Wrangler, Chevrolet Camaro, Chevrolet Corvette, BMW M4, Lamborghini Aventador и Audi R8. По-надолу в списъка са включени BMW M5, Subaru Impreza, Chevrolet Silverado, Lamborghini Huracan, Mini Cooper, Porsche Carrera и Porsche 911. Honda Civic Type R също е включен като отделен модел освен обикновения Civic с общо 1,834,422 споменавания в Инстаграм.

Не е учудващо, че повечето модели са характерни изцяло за масата в САЩ, тъй като със сигурност най-много потребителите на мрежата се намират в Северна Америка. Странно обаче е, че не виждаме F-150, например, но има Silverado. Въпреки това, при проверка на # f150 в Инстаграм, се връщат 1,6 милиона публикации на колата, така че списъкът на Veygo не е напълно точен. Въпреки това, той ви дава някаква представа кои превозни средства социалните медии обичат най-много.