bugatti chiron

Бързите неща стават бавно. Такава е ситуацията и при един от най-скъпите автомобили в света – Bugatti Chiron.

За пътя му от производството до гаража на клиента са нужни около 9 месеца в зависимост от изискванията на купувача.

С огромното количество възможности за персонализация включващи 23-основни цвята, 8 разновидности на въглеродните панели, 31 цвята на кожата, 8 нюанса на алкантарата заедно с 30 различни шева, 18 разновидности на мокета и 11 разцветки на коланите изобщо не е лесна задача да решите как искате да изглежда вашият Chiron.
bugatti chiron
И ако това не е достатъчно да покрие предпочитанията ви, от компанията предлагат хиляди други индивидуални цветови възможности или персонални проекти, като например лого и инициали на задния спойлер.

След като сте решили как ще изглежда вашият звяр и подпишете договора, Bugatti слага основите и задейства работата по проекта в едно вълшебно място наречено „Ателието“. Това е обект на марката за производство, разположен в Молсхайм, Алзак, Франция, който е дом на компанията от нейното основаване през 1909 година.
bugatti chiron
„Ателието“ е мястото където също е сглобван Veyron и неговите производни. В сградата от само 1000 кв.м. работят 20-те най-добри служители на фирмата, от чиито ръце се разждат най-бързите, луксозни и елитни супер спортни автомобили в света.

Началото на построяването на всеки екземпляр започва от предварително сглобените задвижваща система и двигател в завода на VW Group в Залзгитер. Точно преди да бъдат „облечени“ в красиви панели обвити в защитно фолио, супер автомобилите Bugatti Chiron преминават над 300 километров тест драйв, за да бъдат извършени и последните настройки.

Около 70 броя Bugatti Chiron ще бъдат произведени в Молсхайм през 2017, а първите завършени ще пристигнат при своите собственици до края на март.