Със сигурност очаквате потеглянето да се случи по-бавно от нормалното, но единственият начин да разберете колко точно е това „по-бавно“ е като полеете настилката с няколко… десетки литра течен сапун и настъпите газта до ламарината на раликрос колата.

Точно това е поредната налудничева идея на пичовете от „Hoonigan“, за които е известно, че разполагат с едни от най-бързо стартиращите автомобили, а в конкретния случай това е Ford Focus RS RX, управляван от Стив Арпин.

Разбира се изборът не е случаен, тъй като за този опит най-важното е колата да има задвижване на четирите колела и мощен двигател. Този тук е със 650 к.с., които помагат на колата да достигне до 100 км/ч преди да изминат 2 секунди. Това са данните при налични сравнително НЕхлъзгави условия. Какво се случва, обаче, когато четирите гуми стъпят на сапунисана настилка?

Стив предполага забавяне от около 212%. Други от екипа отправят по-ниски прогнози. В крайна сметка колата тръгва 4 пъти по-бавно от нормалното, но е доста странно да гледате как гумите се въртят като в безтегловност докато Ford-ът е на 6-та предавка, движейки се с около 10 км/ч.

Следват няколко минути забавление с хидравличната ръчна и турбо мотора, така както го правят момчетата от раликроса.