Когато стане дума за офроуд, няма как да не споменем името на Mercedes-Benz G-Class. На пръстите на едната ръка се броят високопроходимите джипове, които могат да се опълчат на немския всъдеход извън пътя. С последния си ъпдейт G-class стана по-луксозен от всякога, дори някои журналисти споменаха, че напълно спокойно могат да го сравняват със SUV-та като Range Rover.

Но означава ли това, че все по-малко ОФроуд има в колата, за сметка на ОНроуд възможностите? От Mercedes не мислят така! И за да го докажат, те пуснаха кратко видео със заглавие „Шофиране през кал с Джеси Комбс“.

Управляван от най-бързата жена на 4 колела, Mercedes-Benz G-class доказва способностите си, подпомаган от високия 241 мм клиренс и всесезонни гуми. Дамата обяснява, че преди да заходи към трудния терен, шофьорът трябва да превключи на бавни предавки и да заключи задния диференциал.

Опционално можете да заключите и предния диференциал, но Mercedes препоръчват да го правите единствено при крайно екстремни условия и препятствия. Вече изпълнили тези стъпки, единствено трябва да ускорите и да преминете с равномерна скорост през калния участък. Прекалено бавната или прекалено бързата скорост не са добра идея! След като преминете през калта е добре да използвате спирачките, за да ги подсушите.

Имайте предвид, че дизеловата G-класа ще пристигне в европейските шоурумове още през януари. С въртящ момент от 600 Нм и максимална мощност от 282 к.с., 2.9 литровият, 6 цилиндров, турбодизелов мотор ще се окаже перфектен избор за офроуд маниаците.

Ако пък желаете да получите също толкова успешен всъдеход на по-достъпна цена, винаги можете да разгледате Suzuki Jimny и иконата в офроуда Jeep Wrangler.