impreza wrx sti

То е тук! Subaru Impreza WRX STI 2018 свали покривалото от себе си и обновената визия на ветерана от световните рали шампионати е пред нас в целия си зашеметяващ блясък. Няма да правим исторически отклонения за спортното минало на модела и това колко трилиона титли и участия има, защото в Интернет се е изписало с тонове по темата. Пред нас е новата STI и ние нямаме търпение да видим какво ни носи рефрешът.

Всъщност от пръв поглед си личи, че радикални екстериорни промени не са извършени, което се и очакваше от фейслифта. Разбира се предната броня е модернизирана, адаптивните LED фарове са сред новите щрихи, а няма как да пропуснем и страхотните избрани в черно 19-инчови джанти, под които се фукат ярко жълтите капаци на спирачките Brembo.
Поведението на пътя продължава да бъде една идея по-твърдо отколкото в нормално твърдите коли, но все пак говорим за спортист с бадж STI на багажника.


Интериорно нещата също са си както преди с тази разлика, че шумоизолацията в купето е значително подобрена – нещо което от години е проблем не само при Impreza. Забелязва се и употребата на по-качествени материали в купето, както и появилите се няколко актуални функции.

За жалост или за щастие ще трябва да ви съобщим, че голямата новост не е и в задвижването на новата Impreza WRX STI 2018. Тя продължава да използва добрия 2.5 литров боксерен турбо агрегат, който предоставя до четирите колела 305 конски сили през 6-степенната механична скоростна кутия. Затова феновете я обичат!
Но същите тези фенове ще попитат „Кое е голямото НОВО“ в новата Impreza.
impreza wrx sti
Отговорът е изцяло новият електронен централен диференциал, за който Subaru твърди, че ще подобри управлението и стабилността спрямо предходния механичен такъв.

Освен това през 2018-та се очаква излизането на версия Subaru Impreza WRX STI Type RA, която ще предложи повече мощност, усъвършенствано оборудване и определено по-висока цена, тъй като ще е лимитирана серия от 500 бройки. Със сигурност обаче двете буквички RA ще върнат истинските фенове в носталгични спомени от 90-тте години и първата генерация на Impreza RA.

Стигайки до въпроса с цената трябва да отбележим, че тя си остава все така висока. Impreza WRX STI стартира от 36 955 долара за базовата версия, а всяка добавена джаджа означава дълбоко ровене в джоба. Чифт RECARO седалки например са 2500 долара. Ако решите да доплатите за STI Limited пакета, ще получите готини екстри като електрически люк на тавана, навигация, ауди система Harman/Kardon и система за сляпата точка в огледалото със звуков сигнал, но същевременно в базовия пакет остават включени:

  • наистина важните преден и заден диференциал с ограничено приплъзване
  • 7-инчов тъчскрийн
  • двузонов климатроник
  • и червени предпазни колани

Можете да прочетете и статията ни и за любимата на всички втора генерация Impreza WRX !