subaru legacy

Subaru Legacy 2018 ни показва промените си за 2018, а официалният дебют ще бъде на автомобилното изложение в Чикаго тази година

На пръв поглед е малко трудно да намерите разликите с предходния дизайн на Subaru Legacy, но от компанията уверяват, че такива има. Предницата и задницата имат малко по-спортен вид, а интериорът е направен с по-висококачествени материали. Инженерите са поработили върху намалянето на нивата на шум и като цяло са подобрили комфорта при возене.

Още това лято в дилърствата ще се предлага стандартното Legacy с 2.5-литров четирицилиндров двигател със 175 к.с. Ако искате да разполагате с повече мощност, ще имате и опция за 3.6-литров шестак с 256 к.с. под капака.
И двата агрегата идват базово със CVT Lineatronic скоростна кутия и перца на волана за ръчен режим. От Subaru уверяват, че са пренастроили компютъра (ECU), за по- отзивчиво и гладко ускорение.
субару легаси
Промени има също и при фаровете на новото Legacy. Сега на водача ще му съдейства системата SRH (Steering Responsive Headlights), която следи движението на колата в завой и осветява вътрешната му част. Също така автоматично се контролират дългите светлини, така че да не заслепяват насрещно движещите се автомобили.

В купето, освен порасналия до 6.5 инча мултимедиен тъчскрийн, седанът ще разполага със Subaru Starlink система, Bluetooth, Ipod control, интеграция на Apple CarPlay, Android Auto и още др. Срещу доплащане може да се поръча и 8 инчов екран с по-бърз процесор.

Цената на Subaru Legacy 2018 ще стане ясна, когато наближи моментът да заеме своето място по шоурумовете.