Електрически Mustang 4х4?!?

Mustang

Ford работи върху електрически кросоувър, вдъхновен от Mustang, но феновете, които търсят по-традиционното автомобилно изживяване, могат да изберат ретро модела на Charge.

Предлаган като купе или кабриолет, автомобилът има класически вид, тъй като разполага с официално лицензирано купе от Mustang от 60-те. Докато дизайнът си остава вечен, има няколко промени, които показват, че това не е типичен Mustang. Компанията не дава спецификации, но автомобилът е оборудван със съвременни фарове, ревизирана решетка и 10-спицови джанти, а зад тях се крие подобрена спирачна система със златни апарати.

Докато дизайнът се придържа към ретро периода, ​​задвижването е коренно противоположно. Charge обедини усилията си с Arrival, за да създаде високотехнологичен задвижващ блок, който се състои от 64 кВт батерия и неразкрит брой електрически двигатели. Това позволява на автомобила да произвежда 402 к.с. и въртящ момент от 1,200 Nm.

Благодарение на електрическото задвижване, Mustang ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч. за по-малко от 3,1 секунди и ще има пробег от 200 километра. Уеб сайтът на компанията също така показва, че ще има вариант и за задвижване на четирите колела.

Съвременната технология се пренася в кабината, тъй като Charge казва, че купувачите могат да очакват луксозен интериор, който се отличава с най-съвременни компоненти и персонализиран цифров интерфейс. Автомобилът ще има цифров инструментален клъстер и голяма инфоразвлекателна система. Можем да видим и таблото, обвито с кожа, алуминиевите педали и ретро-вдъхновен волан.

Производството ще бъде ограничено до 499 бройки, а цената ще започва от $ 260,145. Първите доставки са планирани за септември 2019 г. и компанията ще бъде домакин на редица тест драйв мероприятия в места като Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис, Токио и Шанхай.