Honda разкрива малко по малко своя първи електромобил. Малката Honda впечатлява все повече.

Вече знаем, че производствената версия на Honda e прототипа ще включва електрически мотор с мощност от 150 к.с. и повече от 300 Nm моментален въртящ момент. Тези цифри може да звучат страхотно за автомобил в B-сегмента, но те не представят цялата картина по отношение на шофирането.

Honda се гордеят с малкия си електромобил, но какво е всъщност усещането зад волана? Хората от Fully Charged бяха сред първите, които се качиха в Honda e, макар и в почти прототипна форма.

И все пак, прототипът е 99 процента от крайния продукт, а доставките ще започнат в началото на 2020 година. Първите впечатления обаче са много обещаващи, въпреки че рецензентът Робърт Льовелин имаше само 19 минути, за да кара автомобила на затворен курс. във Франкфурт, Германия.

Рецензентът казва, че Honda-та ускорява много добре, особено в режим Sport, но ще трябва да изчакаме още малко, за да научим официалното време от 0 до 100 км/ч. Като се има предвид разпределението на теглото от 50:50 и задвижването на задните колела, колата се чувства пъргаво в завоите. Говорейки за управление, автомобилът има забележително малък радиус на завиване от около 4,3 метра – това е по-малко от на Smart Fortwo eQ.

Като цяло, рецензентът не можа да намери нищо лошо за Honda и това е много добра новина за хората, които вече са поръчали модела. Дори камерите за обратно виждане не го притесниха – всъщност той ги намери за много по-добри от традиционните огледала.