Може би повечето от вас вече знаят, че етно от най-гледаните автомобилни предавания Wheeler Dealers (Да продадеш колата си) се сбогува с един от двамата си водещи – Ед Чайна. Високият авто монтьор с прошарена коса успяваше да ремонтира автомобилите, които неговият колега Майк Брюър купуваше за изгодна сума, след което двамата  продаваха колата, реализирайки печалба.

За съжаление Ед напусна предаването след като Discovery Communications прехвърлиха правата на предаването към дъщерната си компания Velocity. Действиео му натъжи много фенове по цял свят, а някои стигнаха до крайности, като отправиха закани към Майк Брюър и неговото семейство, включително и смъртни заплахи.
ед чайна
Ед Чайна публикува видео клип в своя YouTube канал, в който изяснява на феновете си отнешенията между него и Майк:
„Майк ми се обади в края на седмицата и ми каза, че през последните няколко дни не само той, но и жена му и дъщеря му са били подложени на много заплахи дори и смъртни такива, заради моето напускане на шоуто. И това наистина не е готино.“

В същото видео бившият водещ обяснява за връзката със своя колега, заявявайки, че остават приятели, макар и взаимоотношенията им малко да са изстинали след напускането: „Той ли е любимият ми човек сега? Вероятно не.“ казва Ед във видеото „И знам, че и аз не съм неговият. Но това е добре. И двамата сме възрастни мъже, ще преминем през това и всичко ще е наред.“

Феновете полудяват, когато дойде края на някое автомобилно шоу, но това е разбираемо (питайте Top Gear). Надяваме се изявлението на Ед Чайна да успокои феновете и на Майк и семейството му да не се случи нищо лошо, за да може в близките месеци да гледаме не е едно, а цели две нови автомобилни предавания.