BMW E28 е второто поколение на луксозната лимузина – 5-серия. Колата е невероятно красива, а запазените екземпляри стават все по-малко и все по-скъпи.

Моделът е пуснат в производство през 1981 година, а последните бройки излизат на бял свят през 1988 година. До голяма степен, може да се каже, че E28 предначерта пътя за развитие на 5-серия. За първи път BMW внедриха в свой автомобил ABS, както и централна конзола, монтирана под ъгъл към шофьора, за по-лесна работа с нея. Най-голямата иновация, обаче е, поставянето и на дизелов агрегат в лимузината. Колкото повече години минават от създаването на BMW E28, толкова повече се убеждаваме, колко страхотен автомобил е. Колата все още изглежда зашеметяващо и дори модерно, но за съжаление все по рядко се среща по улиците.

Именно рядкостта на емблематичният модел е амбицирала и собственика на екземпляра от снимките. Неговата E28-ца е напълно реставрирана, освен това собственикът е добавил и няколко части от себе, така че 5-цата да бъде в крак с времето.

Сребристата красавица е обута в страхотни джанти на AC Schnitzer. Освен това е оборудване и с въздушно окачване на AccuAir. Сигурни сме, че всеки фен на марката би се насладил на галерията.