Всъщност има доста концепти на BMW, които не са реализирани и с годините са позабравени. Несъмнено един от най-красивите сред тях е, произведеният в една бройка, Bertone BMW Spicup 2800 от 1969 година.

Дизайнерите от Bertone силно са повлияли върху Spicup 2800, създавайки автомобил много по-различен от традиционния за BMW концепт. Интересното кабрио е базирано на BMW E3 2500. Италианците са смалили купето и са създали един луд и супер красив роудстар.

Екстравагантният таван всъщност е плъзгаща се тарга. Именно от там идва и името Spicup. Симбиоза между думите „Spider“ и „Coupe“. Цялата тази прелест се задвижва от 2.5-литров агрегат, който изпраща мощността си към задната ос посредством 4-степенна ръчна скоростна кутия.

За съжаление, Bertone BMW Spicup 2800 е произведен в една единствена бройка, тъй като компанията се отказва от ексцентрично изглеждащото кабрио. Още по-тежка пък участта на екземпляра от снимките. Собственикът му решил да шлифова Spicup по свой собствен дизайн, боядисвайки го в оранжев цвят и преправяйки интериора изцяло в черно. Тук обаче идва и щасливата развръзка, през 2009 години автомобила попада в ръцете на италиански дизайнери. Те го боядсиват в оргиналния зелен цвят, възстановяват интериора до заводския му вид и напълно реставрират класиката.

През 2011 година музея на BMW в Мюнхен откупи зелената красавица за 460 000 евро.