Спомняте ли си добрите години, когато Mercedes имаха спортна линия Black Edition? Това са напрактика още по-брутално доработени AMG-та и в това число влизат моделите SLK, CLK, SL, C-Class, и SLS. Те са легални за ползване по обществените пътища, въпреки че хабитатът им е по-скоро в зоната на автомобилните писти.

За съжаление Mercedes от години не продава модели от серията Black Edition, а на вторичния пазар тяхното намиране е почти невъзможно, освен ако джобовете ви не са с обема на чували за смет… от 80 литровите.
Ако са именно такива, то нека ви покажем тази дилърска къща от Дубай – Deals on Wheels. В нея се продава един от най-завлядаващите модели от Black Edition – SL65 AMG Black Series от 2009г.

Това е може би най-зловещо засегната кола от гамата. SL65 AMG не е само с леко втвърдено окачване и увеличена мощност, неговият сгъваем покрив е заменен с фиксиран, доста по-лек и доста по-здрав, а моторът му не е с 8 цилиндъра както SLS, AMG GT или SLR, а с цели 12, докарващи 661 к.с. Освен това екземплярът от Дубай е изминал само 7000 км, което го прави на практика чисто нов автомобил.

Собственикът ще се раздели с него срещу сумата от 217 000 щатски долара, а ако ви е множко би могъл да ви предложи и CLK63 AMG от същата Black серия за само 108 000 долара. Той има 475 к.с. и 22500 км изписани на километража.