Докато фокусът ни е изцяло обзет от случващото се със супер автомобилите в Европа и Америка, в малка дубайска фирма се подготвя „оръжие“ с цели 900 к.с.

Арабският град е известен със своето изобилие от екзтоични возила, но все още не се е чуло да ги произвежда. Преди дни, обаче, изтекоха официални снимки и видео, лъхащо на CGI от първият им (вероятно) сериен автомобил с интересното име Fenyr Supersport.

Заглавието, както повечето от вас могат да предположат, произлиза от най-агресивния и порочен норвежки вълк „Фенрир“, син на Локи, на който е предсказано да убие Один по времето на Рагнарок… скандинавска митология прехвърлена на големия екран от Marvel.

Оставяме настрани киноиндустрията и поглеждаме към зашеметителното тяло на Fenyr. Няма козина и големи лапи, но поглеждайки го отпред ясно можете да разпознаете LED светлините напомнящи за дълги зъби зад агресивна усмивка. Но дали може да „убие“ конкуренцията с тях?

За „разкъсване“ на жертвите му служи 4.0 литровият туин турбо мотор на Porsche RUF (ще им трябва стаж на Дубайците докато разработят свой двигател), който произвежда 900 к.с. и цели 1200 Нм. Мощността на боксера минава през 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител, разбира се, която отива към задните колела.

Времето нужно за достигането на 100 км/ч е 2.7 секунди, а максималната скорост е 400 км/ч.
Дали норвежко-дубайският вълк е способен да се изправи срещу основоположниците на сегмента Ferrari, Lamborghini, Mclaren и Porsche или по-добре да оставят производството и да продължат с вноса?

Кликнете ТУК, за да видите и друг интересен проект на арабския град с 5000 к.с.