urus

Районът Giau Pass в Доломити е мястото където тези 650 к.с. очевидно се чувстват като у дома си. А машината от Санта’Агата, която взима завоите странично на видеото, знае как да се възползва от мощта им.

В допълнение не можем да отречем, че човекът зад волана на синьото Lambo Urus със сигурност знае какво върши, най-малкото, ако съдим от никнейма му в Инстаграм – PowerslideLover.

Що се отнася до технологичната страна на двутонния SUV, тя се състои от самозаключващ се централен диференциал (Торсен) – стандартно разделящ въртящия момент 40:60 (преден мост: заден мост), като предната ос може да получи до 78% от въртящия момент, а до отзад може да стигнат до 80% в определени случаи. Също така имате и заден диференциал с Active Torque Vectoring. Общо взето всичко нужно, за да може криволичещият заснежен път да се окаже едно от любимите ви места за забавление през зимата.

И сега сигурно ще попитате „Ами досадните електронни програми и защити от пробоксуване? Какво ги правим?“

Италианските бикове са го измислили!
В режимите STRADA, TERRA и NEVE, торк векторингът намалява недозавиването за по-безопасно шофиране. В режим SPORT и CORSA, обаче, задният диференциял приема по-забавния си характер, разрешаващ на Lamborghini Urus да стане по-гъвкъв и склонен към презавиване. Взаимодействието между 4х4 системата и електронната програма за стабилност позволява презавиването да се случи по начин, който дава възможност за прецизно и забавно пързаляне.

Имайки предвид слабото сцепление на настилката, на шофьорът дори не му се налага да настъпва газта твърде много и въпреки това страхотния звук и гърмежи на 4.0 литровия туин-турбо V8, сами по себе си са причина да изгледате видеото.

https://www.instagram.com/p/BsJCXRcCie2/?utm_source=ig_web_button_share_sheet