формула 1

Състезание изпълнено с обрати, повлияни до голяма степен от непредвидените метеорологични условия, съпроводи уикенда на Голямата награда на Германия.
Претендентът за шампионската титла Люис Хамилтън успя да се възползва от всяка предоставена възможност и грешка на конкурентите си, за да пресече финала първи, въпреки че стартира от 14-та позиция.

Основният му опонент в генералното класиране Себастиан Фетел, спечели полпозишъна вчера и успешно водеше колоната до момента, в който не допусна единствената грешка за деня, довела до нелепото му отпадане. Германецът закъсня със спирането в един от завоите, засегнати от изсипалия се дъжд и се спря в стената в сейфти зоната.

От грешката му най-голяма полза извлякоха пилотите на Мерцедес и съотборника му кими Райконен, като завършиха съответно на първите три позиции, селедвани от останалия четвърти Макс Верстапен. Другият пилот на Ред Бул Даниел Рикардо също не се израдва на голям късмет. Той стартита от последната стартова позиция след наказание свързано с подмяна на двигателни части по колата му, но поради технически проблеми по колата си, отпадна във втората фаза на надпреварата.