genesis g80

Името Genesis излезе на световната автомобилна сцена като отделен бранд в семейството на корейския производител Hyundai през 2008 година, а ето че вече хвърля ръкавицата в лицата на Големите.

Оръжието, което луксозното звено в Hyundai приготвя за премиум пазара е Genesis G80, който съществува като модел от … тази година. Моделът претендира да се впише в класа на средноразмерните спортни луксозни седани, където в момента доминират BMW 5 серия, Audi A6 и Mercedes E-Класа. Корейският участник е включил за тази цел в арсенала си туин-турбо V-образен 6 цилиндров агрегат с 365 конски сили, спортно регулируемо окачване, както и задвижване на задните или всичките четири колела.

Genesis G80 успява да постави всичко това на пътя по изключително балансиран и фин начин. Дизайнерът на часовници Брадли Прайс отбелязва за модела : 
G80 Sport има сериозна мощност в двигателя, която забелязвате при по-високите обороти. Колата наистина оживява“

Дизайнерът не изпуска да обърне внимание и на сравнително изчистения дизайн на автомобила. В него е подчертан спортния характер и персоналния стил, което в комбинация с практичността, която предоставя, Genesis G80 Sport би се явил достоен конкурент в дивизията на средноразмерните луксозни седани.

Истината е, че моделът набира все по-голяма фен база в САЩ, благодарение на по-ниската си цена в сравнение с европейските си конкуренти. Но какво според вас е бъдещето на модела G80?

Напишете вашето мнение в коментарите.