Откакто дрифтът набра популярност в световен мащаб някои определени модели станаха доста желани покрай този спорт. Говорим за няколко стари модела на BMW и разбира се японските икони на Toyota, Mazda и Nissan. Колите предпочитани дрифт разполагат с много мощност, здано предаване, блокаж на диференциала и добро разпределение на теглото. А Ferrari 599 GTB има всичко това.

Може би ще си кажете „Кой си купува Ferrari, за да го малтретира по този начин?“, отговорът е Федерико Счерифо – това е човекът, чието 599 GTB ще взима завоите на пистите от Дрифт Шампионата с вратите напред, докато произвежда облаци дим, унищожавайки задните си гуми.

Италианската класика отдавна не е в оригиналния си вид. Сега моделът с предно разположен двигател разполага с 900 к.с., а външният вид е отрупан с характерните за спорта огромни дифузьори, широки калници, злобна муцуна, и почти самолетно крило на багажника. Интериорът, по който са работили едни от най-добрите дизайнери в света е изтърбушен, за да може в него да се разположи предпазна клетка, седалка тип „корито“, волан и задължителната хидравлична ръчна.

Макар и някои да смятат подобните проекти за „унищожение“ на така или иначе редките екзотични модели, не може да се отрече, че новото 599 GTB на Федерико Счерифо изглежда страхотно и най-малкото е крачка встрани от основния избор за кола на повечето дрифт състезатели.