Доста наточен W Golf GTI TCR с 345 к.с.

Golf GTI TCR

Volkswagen Golf GTI TCR претърпя фейслифт и получи нова предна броня, която прилича на легалната за движение по улиците версия.

Той ще бъде представен на автомобилното изложение в Есен в Германия, което ще бъде  до 10 декември. Volkswagen Golf GTI TCR е готов за сезон 2018 г., с подобрено притискане и охлаждане и по-ниско съпротивление.

Механично, 2019 Volkswagen Golf GTI TCR остава непроменен. Това означава, че под  по-широкото с 40-сантиметра купе се крие MQB платформата на концерна. 2.0-литровият 4-цилиндров турбокоагрегат е същият като при Golf R.

Сътезателят разполага с 345к.с. и 420 Nm въртящ момент и това му позволява да достигне до 100км/ч. за 5.2 секунди.

Очаква се цената на модела да бъде €90,000. Настоящият Golf GTI TCR трябва да продължи успехите на своя предшественик, който спечели TCR класа във VLN Endurance шампионата на пистата Nurburgring Nordschleife. Той се доказа още няколко пъти в хода на TCR International сериите.

„Новият дизайн на Golf GTI TCR е резултат от тясното сътрудничество с Volkswagen Design. Това ни помогна да подчертаем тясната връзка между производствения модел и състезателната версия“, каза директорът на VW Motorsport Свен Смийтс. „Например, двигателят идва директно от серийния модел и изисква минимална настройка за състезателни условия. Това е доказателство, че Golf GTI осигурява перфектната основа за нашите състезателни автомобили“.