Доста интересни новини от Audi

E-Tron

Audi пусна изцяло новия E-tron в Холандия днес, а Autoweek.nl съобщи, че компанията използва случая, за да представи още електрически автомобили.

На първо място, компанията разкри тийзър, който показва компактен електрически кросоувър. Образът не е много ясен, но показва, че концепцията ще има изразена решетка и големи въздушни отвори. Можем също така да видим фаровете, масивните джанти и високата линия на прозорците.

Не се знае много за модела, но Андреас Минд, отговарящ за дизайна, твърди, че концепцията пресъздава производствен модел, който е предназначен за продажба дори повече от E-tron и E-tron GT. Минд съобщава, че кросоувърът ще се основава на MEB платформата, която ще се среща в редица предстоящи електрически модели, като например Volkswagen ID hatchback.

Кросоувърът ще бъде представен на автомобилното изложение в Женева, а източникът предполага, че той може да има пробег от около 300 км.

Освен че говори за предстоящата концепция, Минд потвърди, че производствената версия на концепцията E-tron Sportback ще бъде представена по-късно тази година. Очаква се моделът да използва същото задвижване като стандартния E-tron, който разполага с литиево-йонна батерия с 95 kWh, която захранва два електрически мотора, които развиват комбинирана мощност от 402 к.с. и 664 Nm въртящ момент. Това позволява ускорение до 100 км/ч. само за 5,7 секунди и комбиниран пробег от 417 км според цикъла WLTP.

Сайтът публикува нов тийзър на кросоувера и разкри, че производственият модел ще има тънки фарове, камери вместо странични огледала и спортен покрив, който отразява A5 и A7 Sportback.

Сайтът също така споделя, че изпълнителният директор на Audi Брам Шот потвърди, че концепцията PB18 E-tron ще достигне ограничено производство. Само 50 единици ще бъдат построени, но не се знае повече за автомобила.

Прототипът дебютира на 2018 Pebble Beach Concours d’Elegance и включва солидна батерия и три електродвигателя, които могат да произвеждат до 764 к.с. и 830 Nm въртящ момент. Това позволява на автомобила да ускори до 100 км/ч. за „малко повече“ от две секунди.