доналд-тръмп

Доналд тръмп е критичен срещу Форд за наемането на работна ръка от Мексико

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп е настроен да се срещне с директорите на най-влиятелните автомобилни компании в Америка. Тази сутрин той е на посещение в Мичиган, където ще обсъди с Ford, General Motors и Fiat-Chrysler темите за работните места, споразуменията за свободна търговия в страната и потенциалните данъчни облекчения.
ford
Тръмп е силно критичен към наемането на работна ръка от Мексико и заплаши с тежки такси вносът на превозни средства. Членовете на NAFTA обсъждат как автомобилната индустрия да осигури повече работни места за хора от страната, съобщава Automotive News. Според групата, много местни и чуждестранни автомобилостроители са изнесли производството си в Мексико, поради по-ниските заплати и такси.

Припомняме, че по време на предизборната кампания Доналд Тръмп разкритикува Ford за изграждането на завод в южната им съседка. Компанията избра да инвестира $ 1.6 млрд. долара в строеж зад граница, вместо да инвестира в съществуващо съоръжение. General Motors и Fiat Chrysler също имат изнесени мощности на юг от САЩ.