По-добрият британец: McLaren P1 GTR срещу Aston Martin Vulcan

Най-сетне се събраха. McLaren P1 GTR и Aston Martin Vulcan разтърсиха празна писта, за да определят кой е по-добрият.

Чудехме се докъде могат да стигнат британците. Знаем, че те могат много, след като са показвали безброй уникални разработки, невероятни спортисти и причудливи решения. Но тук вече говорим за прекрачване на границите. Във видеото, което сме избрали да ви покажем ще се изправят чистокръвните пистови спортисти McLaren P1 GTR и Aston Martin Vulcan. Те са подготвени изцяло за писта и нямате никакъв шанс да регистрирате която и да е от двете за движение по улиците. Това е най-доброто, на което са способни компаниите.

P1 GTR е най-откачената версия на стандартен P1, доколкото той може да бъде стандартен. От McLaren са „пипнали“ хибридния агрегат до респектиращите 986 к.с. Болидът се е разделил и с активната си аеродинамика, като е оборудван само с фиксирано задно крило, огромен дифузьор, сплитери и „крилца“ на предната броня.

Aston Martin Vulcan пък е проектиран от нулата като състезателна кола, макар че не отговаря на нито един формат за надпревари. Тази супер-машина се задвижва от по-традиционен 7.0-литров V12 атмосферен агрегат с 820 к.с.

Британците са коренно различни един от друг, що се отнася до технология и изпълнение. Една единствена цел ги обединява, а именно да унищожат всяка писта, до която се докоснат. Ето защо ще ви предоставим това видео, където ще можете да се насладите на тази еротична гледка.