Джереми Кларксън назова 5-те най-добри автомобила за 2018 г. Вижте ги.

Кларксън

Всяка година Джереми Кларксън ни забавлява със своя остроумен хумор на малкия екран, но той все пак си остава уважаван автомобилен журналист и кара всеки от най-добрите (и най-лошите) автомобили в индустрията всяка година.

С приключването на 2018 г., Кларксън обяви петте най-добри автомобила на годината чрез автомобилната си колонка в The Sunday Times. Не е изненадващо, че нито една от тях не е особено достъпна.

Любимият автомобил на Кларксън от тази година се оказа Lamborghini Huracan Performante. Той за пръв път подкара прототипа към края на 2017 г., преди тази година да се запознае с готовия продукт. Според него, крещящият 5.2-литров V10 двигател на Performante го прави значително по-вълнуващ от всеки от неговите конкуренти.

Изненадваща поява в списъка на Кларксън е Porsche 911 GT2 RS. Всички знаем, че той никога не е бил фен на 911, но GT2 RS, получава пет звезди, което я прави единствената кола, различна от Performante с перфектен резултат.

Друг автомобил, който сериозно впечатли Кларксън тази година, беше Alpina B5, която според журналиста е най-добрата 5-Series, която някога е управлявал. Комбинирайки изключителен комфорт с twin-turbo V8, осигуряващ 600 к.с., B5 е идеалният вариант за тези, които искат нещо малко по-изтънчено и послушно от M5.

Последните две превозни средства, които получиха похвала от Джереми тази година, са новият Aston Martin Vantage и най-новото Bentley Continental GT.