Джереми Кларксън назова най-добрата кола, която е карал

LFA

Джереми Кларксън е управлявал някои от най-добрите автомобили, произведени през последните няколко десетилетия, но за британския журналист има един, който стои над тях. Това е Lexus LFA.

Кларксън изразява любовта си към LFA и при предишни поводи. Въпреки това, в новото видео на Drive Tribe, той обяснява как емблематичният 4,8-литров атмосферен V10 двигател го прави по-различен от всеки друг автомобил.

Според Кларксън, предпазните колани на LFA са особени, а резервоарът за гориво е твърде малък, но V10 двигателят е компенсирал всички останали недостатъци. Както повечето читатели знаят, V10 в VFA крещи по необичайно хипнотизиращ начин и наред с Porsche Carrera GT и Pagani Zonda, често е обявяван за един от най-добре звучащите в света.

Докато пишеше за Lexus LFA след известното пътешествие с него, редом до Dodge Viper и Aston Martin Vanquish, Кларксън отлично описа зашеметяващия саундтрак на автомобила.

Кларксън е толкова впечатлен от звука на мотора, че го описва като микс от огньове през нощта и звукозаписното студио на AC/DC. Покачването на обороти е толкова опияняващо, че той се наслаждава на всеки миг, след като качи предавка.

Хостът на Grand Tour също каза, че ако в миналото му е бил предложен „избор на всеки автомобил, който някога е бил правен, бих искал тъмносин Lexus LFA“.