mazda cx-5

След световния й дебют на автомобилното изложение в Лос Анджелис LA Auto Show 2016, новата Mazda CX-5 ще дебютира за първи път и на европейска почва.

Новият SUV на Mazda ще бъде изложен, заедно с други модели, на изложението в Женева Geneva Motor Show 2017, което започва от 7 март.

„Шест години след дебюта на MINAGI концепцията на Mazda в Женева, която е предшественик на първата CX-5 и други интересни модели на марката, новият компактен SUV ще поведе най-популярният модел на Mazda към новото поколение и той ще бъде представен и на европейския пазар“, коментира японският автомобилен производител.

По план, новата CX-5 ще бъде на пазара до лятото на 2017 година, като вариантите на двигателите й ще се различават според пазара, за който са предназначени съответните модели. Към момента все още не е ясно на европейския пазар с какви версии на мотора ще идва новото SUV. Предлаганите в Япония и Северна Америка ще бъдат двулитров бензинов SkyActiv-G мотор и 2,5-литров бензинов SkyActiv-G мотор, както и 2,2-литров дизелов SkyActiv-D.

Заедно с новата CX-5, в Женева ще бъдат представени и новите модели на CX-3 и Mazda2. И двата модела ще бъдат пуснати в продажба из Европа още тази пролет, като ще разполагат с подобрена i-ActivSense система за сигурност, повишен комфорт при возене, по-добра шумоизолация и изобщо нива на шум, цветни дисплеи, волан с нов дизайн и много други.