маркус грьонхолм

Двукратният световен шампион във WRC Маркус Грьонхолм може да се завърне в шампионата през 2019 година зад волана на Toyota.

В момента той и шефът на обора на Toyota Томи Макинен обсъждат варианта за едноседмично участие на бившия пилот по време на рали Швеция през февруари месец. Финландския състезател сподели, че предпочита да стартира в Швеция, отколкото със Финландия, поради причината, че там трасето предлага много по-дори условия за забавление и по-малко рискови зони.

Маркус вече има известен опит с Toyota Yaris WRC. Миналата година той показа страхотни темпове на зрителската отсечка в Харджу, Финландия.

„Харджу беше супер“ – казва Грьонхолм. „Направих само лек 5 километров тест на колата преди да се кача и да настъпя за отсеката. Когато го направих бях много близо до най-доброто време.“

„Бях доволен, защото не карах колата на максимум като луд. Мислех си – не мога да разбия колата на Томи, трябва да я върна цяла.“ 

Макинен от своя страна обясни, че влизането в отбора на Маркус е било невъзможно поради липсата на ресурс, но за следващата година ще има още шасита и това ще се случи.

„Би било чудесно да видим някой като Маркус Грьонхолм в нашата кола. Той може да бъде много бърз, особено в Швеция – един от любимите му етапи!“ – споделя директорът на отбора Томи Макинен.