Нещастната случка на англичанина Фил Чеймбърс доказва, че лошият късмет може да удари два пъти на едно и също място… както и мълнията. И то в един и същи ден.

30-годишният бизнесмен от Лестършър разказва пред местна телевизия, че в дните преди Коледа той и годеницата му Шарлот се събудили по средата на нощта от шума на крадци, нахлули с взлом в дома им. Те знаели какво искат и къде да го намерят: Audi RS3-ката в гаража, която Фил бил купил за 40 000 паунда.

„Когато аз и годеницата ми се събудихме, слезнахме по стълбите и чухме да крещят „Вадете и давайте ключовете, знаете защо сме тук! „. Беше като кошмар“ – коментира Чеймбърс.

Крадците заплашили него и Шарлот, вадейки оръжия, така че бизнесменът нямал избор и дал ключовете за своето RS3 на нападателите. След по-малко от минута престъпниците напуснали къщата с Audi-то и колата, с която пристигнали.

Сигналът за престъплението бил подаден веднага и всъщност Фил доста се изненадал, когато на сутринта получил обаждане от полицията, че колата му е намерена непокътната. Крадците я зарязали на пътя, след като и свършило горивото и избягали пеша от мястото.

Тъй като текло разследване по случая, било невъзможно Фил да откара колата си вкъщи. Полицията прибрала спортния хеч на техен паркинг с уговорката, че ще остане там до края на деня.

Няколко часа по-късно, обаче, Чеймбърс отново получава обаждане от районното, този път, за да му кажат, че същите крадци са успели да се промъкнат на служебния паркинг и за втори път в същото денонощие да отмъкнат RS3-ката на Фил.

Униформените обяснили с известна доза срам, че ключовете останали у крадците и те съответно много добре знаели къде ще бъде откарана колата. През нощта пристигнали с Nissan Micra, напълнили резервоара с бензин и отмъкнали отново на Фил Audi RS3-ката.

Цялата история изглежда комична, но действително служителите на реда все още издирват откраднатата кола.