Ще кажете, че каквото и да направиш, щом една кола не е излязла от завода, като M-Power, то тя никога няма да стане такъв. И вероятно ще сте прави или пък няма, преценете сами…

BMW никога не са имали M3 – комби, фенове обаче на бързите „буркановози“ не липсват. Доказателство за това е успешността на RS версиите на Audi. Явно този англичанин, е луд фен, както на M3, така и на F81, така че е направил собствен проект превръщайки стандартно BMW 3-та серия – F81 в M-Power.

Колата от снимките е започнала живота си, като стандратно 320D. Синята красавица не просто е получила цялостен бодикит от BMW M3. Монтирани са спирачки от M3, както и 3-литровия Twin-Turbo агрегат (S55) от BMW M3/M4. Поставени са колектори от Eventuri, турбокомпресорите са модифицирани и колата е получила нова настройка. Резултатът е 530 конски сили. Или иначе казано това „M3“ Touring разполага с повече мощност и е по-бързо, дори от BMW M3 CS.

Следват и други ъпгрейди – монтиран е M3 Competition Package, карбонов капак от BMW M4 GTS, карбонов таван, както и изпускателна система от M-Performance. Окачването е дело на KW, а джантите на 6Sixty Design. Целият интериор също е взет директно от BMW M3.

Колкото и нетрадиционно да е това BMW F81 сме сигурни, че голяма част от дори най-консервативните фенове на марката с гордост биха го паркирали в гаража си.