Независимо дали сте фен на баварската марка или не едно е ясно – BMW E39 е най-запомнящия се седан от средния клас достигнал висока слава.

Комбинирайки красив дизайн, динамично управление, лукс и качество, BMW 5-серия печели определението от много издания като „Най-добър автомобил в света“.

От немската компания ни представят видео материал, в който експерти разказват за модела, всякаш ревюто му е било вчера.
В сравнение с предшественика си Е39 се фокусира много повече върху аеродинамиката. С коефициент на съпротивление 0.27, един от най-ниските на пазара и модерната си форма, колата до ден днешен не изглежда остаряла.

Итериорът е достатъчно просторен с табло фокусирано към шофьора и има дори извънземната за годините си екстра – бордови компютър.

Произвежданата от 1995 г. до 2004 г. четвърта генерация BMW E39 има широка гама двигатели монтирани в нея, простираща се от 115 к.с. до перлата в короната M5 с 394к.с. V8 двигател. Разбира се при спортната версия скоростната кутия е ръчна 6 степенна.

Няма как да не споменем, че това е първата 5-серия с изцяло алуминиево предно окачване, което прави седана с 65 кг по-лек от предишния модел.