Самостоятелните автомобилни проекти рядко стават толкова големи и необичайни, колкото „RX-777“ на Адам Тейлър. Единственият по рода си автомобил е основан на Mazda RX-7 FD и претендира за максимална скорост от 320 км/ч.

Почти всички външни панели са заменени или модифицирани, което води до радикална промяна на пропорциите на японския спортен автомобил. С новата си външност, единичният модел прилича на излязъл от комиксите.

На Тейлър му отнема 10 години, за да завърши проекта, създавайки всички нови части по купето от ламарина, включително ненормално широките калници, които се простират над масивните колела. Сега автомобилът е по-широк от Dodge Viper, като все още запазва междуосието, подобно на това на Mazda MX-5.

Фабричните вдигащи се фарове са заменени от такива от предишния Aston Martin Vantage, а задният край включва светлини от Lotus Elise.

Този проект изглежда доста добре направен, предвид какво обичат да правят хората по света, когато тръгнат да изменят крайно купетат на автомобилите си.

За да съвпадне с откачения външния вид, Тейлър вади оригиналния роторен двигател и инсталира солидно модифициран LS V8-мак. Той твърди, че моторът произвежда 950 к.с. при 8,000 об/мин. В комбинация с тегло от 1224 кг, RX-777 трябва да бъде наистина обещаваща машина.

Разбира се, не всеки ще го хареса, но автомобилът е създаден така, че да прави удоволствие на собственика му. Насладете се на ръчно изработената машина в клипчето.