renault 5 turbo

Фил Абиодум твърди, че частите били свалени и откраднати от неговото Renault 5 Turbo преди 19 години, а сега се продават във Фейсбук група.

Собственикът на френския ретро хеч споделя, че бил добавил няколко модификации към любимия си автомобил, но нелоялен работник в сервиза му тайно окрал детайли от боди кита през 1999 година.

„Бях го оставил в гаража да се боядисва и не бързах да го взема, защото имах работа по други автомобили. След няколко месеца се отбих при бояджията да видя как върви и ми казаха, че него го няма. Заобиколих, за да стигна до моето Renault 5 Turbo – от него не бе останало много. Беше само по голи ламарини и дивгател.“

renault 5 turbo

Тогава полицията не открива никакви доказателства за извършено престъпление, но автомобилният реставратор казва, че забелязал друго Renault 5 Turbo в близост до сервиза му с нови елементи по боди кита си. Попитал собственика на колата за тях и той обяснил, че добросъвестно ги купил от момчето, койето избягало малко след това.

Днес Фил убедително твърди пред Sunday Mirror, че е именно неговите части са се появили за продан в специализирана фейсбук група за феновете на Renault.

„Познах ги веднага, беше уникално, бях изрязал два малки вентилационни отвора в арките. Изглеждаха невероятно добре в бяла перла. Някой не е свършил добра работа като се е опитал да ги пребоядиса в черно, но съм сигурен, че са те.

41-годишният мъж споделя, че е шокиран да види някой да подава откраднатите му части 19 години по-късно на цена от 1000 лири.

„По онова време цялата кола струваше 1500  паунда, сега колекционерската и стойност е около 12 000 паунда“ – казва Фил.