Дали Tesla ще послушат феновете си и ще направят Blade Runner?

Blade Runner

Tesla подготвя първия си изцяло електрически пикап по-късно тази година, а дизайнерът Емре Хусмен показа как трябва да изглежда той според него.

Тъй като калифорнийският производител е пуснал само един тийзър на пикапа си, не се знае как ще изглежда външността на автомобила. Илон Мъск го описва като „наистина футуристичен киберпънк Blade Runner пикап“, така че се надяваме, че ще бъде също толкова впечатляващ, колкото и тази концепция.

Предната част на Blade Runner на Хусмен се отличава с тънки LED фарове за разлика от всички предишни или настоящи превозни средства на Tesla. Освен това в основата на бронята има и малка решетка и предпазна кора.

Тъй като автомобилът очевидно ще бъде изцяло електрически, Tesla трябва да може да разшири кабината и да я придвижи напред в сравнение с типичния пикап. Дизайнът отразява това и показва предно стъкло, което стига до предната ос.

В допълнение, концептът включва голямо междуосие и включва радикални врати с агресивни вдлъбнатини и диагонални линии. Задната част на автомобила включва относително малък товарен отсек и LED задни светлини, също толкова уникални, колкото и фаровете.

Остава да се види дали Tesla Pikcup ще изглежда толкова радикално, колкото това, но ние предполагаме, че дизайнът ще е по-сдържан, подобен на Model Y.

Мъск заяви, че новият електромобил ще включва усъвършенствано окачване, което регулира задния мост в зависимост от това какъв товар носи превозното средство. Освен това, моделът ще има 360-градусови камери и сонари. Пикапът ще предлага място за шест души и пробег между 650 и 800 км.