Дали Porsche 988 Vision ще е следващия хиперкар на щутгарци?

988 Vision

Porsche започна нещо през далечната 1986 г. и не искаме то да свършва никога. А именно да прави хиперавтомобили. Всичко започна с невероятно технологичното 959. Години по-късно се появи съвършено красивото Carrera GT, чиито звук още ни кара да настръхнем. Доскоро 918 Spyder беше най-високопоставеният модел в пирамидата на марката, който се оказа невероятно бърз. Сякаш е време за заместник. Или поне за новини, свързани с евентуален модел.

Това независимо проучване ни показва Porsche 988 Vision и, макар че то никога няма да види светлина, ни кара да желаем Porsche по-често да строи супер/хипер автомобили със средно разположен двигател.

Най-новият модел, 918 Spyder, беше хибриден хиперкар, който се конкурираше директно с McLaren P1 и Ferrari LaFerrari. Оттогава Porsche се бори с внушителната конкуренция не с подобни машини, а с високоефективни версии на 911, като GT2 RS и GT3 RS.

Porsche 988 Vision, създаден от дизайнерите Colorsponge и Invisive, показва как би могъл да изглежда нов хиперкар от Porsche. Концептът получава леки доработки спрямо 2018 г. и така изглежда още по-зрелищно.

988 Vision

Изглежда, че Porsche 918 Spyder донякъде е вдъхновител за 988 Vision, тъй като има калниците и облото купе имат доста сходства. Автомобилът би се отличавал доста спрямо конкурентите в сегмента, които разчитат на доста по-остри линии.

LED фаровете са задължителни, като доста добре се вписват с предните въздухозаборници. Можете също така да забележите наличието на малки камери за задно виждане вместо огледала, които да помогнат на автомобила да минава през въздуха с възможно най-малко съпротивление.

Имаше съобщения, че Porsche разработва конкурент на McLaren 720S, Ferrari F8 Tributo и Lamborghini Huracan, но тъй като никога не сме виждали прототипи, изглежда малко вероятно такова превозно средство да се появи.