Дали Porsche обмисля Panamera купе и кабриолет?

Panamera

Планът за разширяване на продуктите на Porsche може да включва купе версии на Panamera. Конкурентите Mercedes-Benz S-Class и BMW 8-Series смело гледат в тази посока, отмъквайки продажбите на Porsche.

Според Autocar, Panamera Coupe и Convertible могат да пристигнат през 2020 г. Но какво ще кажат за тях официалните лица в компанията? Шефът, отговарящ за дизайна Майкъл Мауер призна, че те са изпълними, но не може да ги потвърди или отрече.

„Като дизайнер няма граници за това, което мога да си представя“, каза Мауер. „Вярвам, че ролята на дизайнерския отдел е да очертае и разгледа всеки модел, който може да има бъдеще, така че сме готови, ако някой желае този проект. Но ако ме питате дали мога да потвърдя такива проекти, тогава ще бъдете разочаровани. Не е моя роля да разглеждам такива неща.“

Panamera

Слуховете говорят за скъсена версия на платформата на Panamera, когато става въпрос за предполагаемите Coupe и Convertible. Освен това, те могат да се откажат от името Panamera и да се назоват по нов начин, който да подчертае новия им статус.

Някои от двигателите обаче е възможно да бъдат пренесени от настоящата Panamera и е вероятно Porsche да предложи и plug-in хибрид.

В миналото се говореше за възможни варианти на Panamera с две врати, но докато пристигне официално потвърждение, няма да се надяваме много. Въпреки това, Porsche дават уклончив отговор, така че надежда има.