Дали Peugeot 508 може да се пребори с конкуренцията в класа си?

508

През февруари Peugeot представи най-новия си седан 508, но първите ревюта едва сега започват да се появяват.

В този видеоклип, Autogefühl са се сдобили с версията 508 GT-Line и са направили много по-задълбочен анализ на това, което отличава новият френски седан. Нека видим дали той е готов за короната в сегмента.

Моделът 508 е седан от среден клас, който се конкурира директно срещу европейските VW Passat, Ford Mondeo, Opel Insignia, Mazda6, Renault Talisman и Skoda Superb.

Като негатив може да се посочи, че моделът 508 не е много подходящ за високи пътници на задните седалки. В действителност, рецензентът имаше проблеми с настаняването удобно отзад поради ограниченото място за крака и височината – тази полегата покривна линия очевидно създава компромис.

Иначе 508 изглежда чудесно, въпреки че е оборудван само с малък 1.5-литров дизелов BlueHDI двигател със 130 к.с. . Според рецензента, колата се движи добре, като се набляга на комфорта, а не на спортния дух. Добре обособеният и комфортен (за пътниците на предните седалки) интериор определено е силен коз за продажби.

Като може би по-стилна алтернатива на нещо като Passat, новото Peugeot 508 може да бъде точно това, което търсите, стига да сте готови за ограничената задна седалка. Ако не, тогава може би спортното комби, което предлага повече място в задната част, както и по-голям багажник, трябва да се обмисли.