Дали Nissan GT-R ще последва пътя на Corvette?

Nissan GT-R

След като Chevrolet Corvette промени рязко формата си и премина от предно разположен към средно разположен двигател, възможно ли е други популярни спортни автомобили да последват примера му?

Chevrolet многократно цитира факта, че със C7, моделът е достигнал границите на това, което може да направи с автомобил с двигател отпред. Единственото логично решение е да се премести агрегатът по средата.

Ако има спортен автомобил, който изцежда тази формула до изключителни висоти през последните години, това е Nissan GT-R R35. Той беше истински звяр преди 10 години, а днес продължава да е сила, с която трябва да се съобразяваме.

Светът настоява за наследник на изключително популярния GT-R и макар неговият производител да мълчи засега, JB Cars показват как може да изглежда новият модел, ако Nissan последва примера на Chevrolet.

Настоящият R35 GT-R е доста висок за автомобил с толкова необичайни характеристики, така че ако новият модел трябва да приеме средно разположен двигател, Nissan неизбежно ще намали линията на покрива. В допълнение, рендерът показва и новопроектирани врати, които помагат на въздуха да намери пътя си над задните колела, за да захрани предполагаемия мощен агрегат.

Задните светлини на сегашния автомобил са запазени и същото се отнася и за задното крило, макар и без централната опора, намираща се в момента на R35. Вуждаме и четири накрайника по средата, вдъхновени от C7 Corvette.

https://www.instagram.com/p/B04MdpQB7Ea/?utm_source=ig_embed