Genesis 90

Изброените модели може и да нямат елегантността на BMW и Mercedes, но със сигурност имат какво да предложат. Те струват по-малко от 7-Series или S-Class например. Genesis 90, Lincoln Continental, and Volvo S90 се причисляват по скоро като конкуренти на 5-Series and E-Class, въпреки по-големите си размери.

G90 пристига с 3.3-литров V6 двигател, който произвежда 365 к.с. (272 кВт) и въртящ момент от 509 Nm. Благодарение на задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматична скоростна кутия, колата може да бъде агресивна, изкарваща чудесен звук от ауспуха. Въпреки изискания интериор, който е адски просторен, моделът е критикуван за липсата на тъчскрийн инфо-развлекателна система и липсата на поддръжка на Android Auto или Apple CarPlay.

Genesis 90

Lincoln Continental е оборудван с 3.0-литров V6 двигател с две турбини, който разполага с 400 к.с. (548 Нм) и въртящ момент от 541 Nm. Въпреки голямата си мощ, лимузината не е особено пъргава и е единствената с 6-степенен автоматик. Въпреки това, автомобилът идва с тонове екстри и огромно пространство за пасажерите отзад.

Volvo S90 разполага само с 2.0-литров 4-цилиндров агрегат с турбо и механичен компресор. Неговата мощ е 316 к.с. (235 кВт) и въртящ момент от 400 Nm, и въпреки по-слабите си характеристики е изключително икономичен. 20-инчовите джанти и сбитият интериор са недостатък за шведа, както и твърдото возене и бавната инфо-развлекателна система.

В края на краищата Genesis 90 е най-добрият от трите модела, комбиниращ мощ, комфорт и много пространство.