Дали Ford ще направят Fiesta RS?

Fiesta

Слуховете за по-гореща версия на Fiesta ST, вероятно с означение RS, са актуални от доста време насам.

И все пак, въпреки че автомобилът непрекъснато бива отричан, изглежда, че най-накрая Ford ще се заинтересува от пускането на Fiesta RS.

Подробностите са много оскъдни в момента, но Motoring попита шефа на Ford Performance Europe Лео Роекс за по-гореща Fiesta по време на глобалното стартиране на новия ST. В отговор той просто каза: „Не мога да ви кажа, но съм много зает“.

Това е малка предпоставка да започнат спекулации за предстоящото разкриване на Fiesta RS, но докато австралийският сайт показва, че този модел наистина идва, все още няма нищо потвърдено. Всичко, което знаем е, че ще видим леко актуализирана версия на ST, с малко повече мощ и по-агресивен стил, отколкото чистокръвна RS.

Претендентът на Ford срещу Volkswagen Polo GTI и Renault Clio RS използва турбокомпресорен 1.5-литров 3-цилиндров двигател. Той е нов, с деактивиране на цилиндрите за по-добър разход на гориво и понижени емисии на CO2 и произвежда 200 к.с. и 290 Nm въртящ момент.

Според официалните данни новата Fiesta ST се нуждае от 6,7 секунди, за да достигне 0-100 км/ч. спринт, което е с 0,2 секунди подобрение спрямо предходния модел.